Już mówię, bo żeby tyć, bilans kaloryczny musi być na plus, dlatego do wartości total calories musimy dodać od 500-1000 , po zwiększeniu bilansu na + już po tygodniu powinien pojawić się wzrost masy ciała o 250 do 500 - wzrost może być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. 2. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? [...]
[...] tłuszczy roślinnych, dietę opieramy wyłącznie na najprostszych produktach takich jak: -Białe mięso, ryby(świeże), jaja, nabiał(bez tłustych serów i mleka), wołowina- źródła białka -Oleje nie rafinowane(szczególnie oliwa z oliwek extra virgin, olej rzepakowy, olej lniany) orzechy, nasiona, tran- źródła tłuszczy -Kasze gruboziarniste, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dobór produktów białkowych, gdyż nie wszystkie pokarmy będące źródłem tego makroskładnika stanowią pożądany element menu. W niniejszym artykule skoncentrujemy się na źródłach protein szczególnie polecanych aktywnym fizycznie nastolatkom. Produkty mleczne Chociaż przyznać należy, że nie wszystkie produkty mleczne stanowią wartościowy [...]
[...] energii. Niektórzy ludzie magazynują tłuszcz jako tłuszcz, a używają węglowodanów jako energii. Inni ludzie magazynują węglowodany jako tłuszcz, a tłuszczy używają jako źródła energii. To stąd wzięła się moda na diety tłuszczowe. Musisz sam, metodą prób i błędów określić, do którego typu się zaliczasz. Gdy już się dowiesz, zacznij jeść [...]
[...] to suplement diety, czyli jak sama nazwa wskazuje uzupełnia ją o swoje wartości odżywcze, ale nie zastępuje normalnego jedzenia a tym bardziej nie powinna stanowić głównego źródła białka. Jest to dodatek, który może nam uratować sytuację kiedy brakuje nam innego źródła białka a nie chcemy omijać posiłku. Wspomaga nam także utrzymanie założonego [...]
[...] sprzyja także dieta bogata w białko, stąd w codziennym jadłospisie warto uwzględniać więcej produktów takich jak: ryby, chude gatunki mięs oraz produktów mlecznych. Inne źródła białka. Warto sięgać po chude gatunki mięs, wędlin oraz serów - produkty zawierające duże ilości histydyny - aminokwasu będącego prekursorem histaminy - związku [...]
[...] samo co białka)/135g tłuszczów(reszta kcal) high carb day=160g białka/200g węglowodanów/135g tłuszczy Low carb day=160g białka/144g węglowodanów/135g tłuszczy Główne źródła białka:Mięso/ryby/jaja/twaróg/whey Główne źródła węgli:kasze/płatki owsiane/wafle ryżowe/owoce Główne źródła tłuszczy:makrela/orzechy/oleje/nasiona Przez ten tydzień [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zmian jakie będą zachodzić. Będzie się ona opierała głównie na podanych niżej produktach, chociaż nie ukrywam, że lubię czasem przyeksperymentować z czymś niecodziennym: - źródła białka: mięsa: (pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), [...]
Witam ponownie w nowym watku, tym razem z ankieta, dziennikami diety, podsumowaniem maja i planem na nastepne dwa miesiace. Jestem tu bo chce przejsc totalna metamorfoze, zmienic na zawsze sposob odzywiania, zrzucic pare kilo i wyrzezbic sylwetke. Przez lata mialam setki podejsc do tematu – czasami fikalam nozka i hantelka, zakupilam tone dvd, [...]
[...] białka :) Chyba jednak można je za takie uznać :P Ciekawe jest również to, że inne źródło podaje ponad 1300mg więcej lizyny na 100g. Update: Kolejne roślinne źródła z pełnowartościowym białkiem to liście rzepy (btw bardzo dobre źródło wapnia) oraz lebioda (komosa biała). Lebioda to pospolity "chwast" rosnący powszechnie w całej [...]
[...] (witamin i kwasów tłuszczowe omega 3), nie oznacza to jednak że dziś musimy odżywiać się wg tego samego wzoru. Powinniśmy jednak starać się kupować wysokowartościowe źródła białka takie jak filety drobiowe, chuda wołowina, ryby, owoce morza, chuda wieprzowina, niektóre podroby (serca, wątróbki) czy jaja, najlepiej wzbogacone w omega 3. [...]
[...] ale spróbuję, żeby nie było że wymiękłam na wstępie ;) , - owsianka po namoczeniu przez noc, - warzywa w nieograniczonej ilości (prócz ziemniaków i kukurydzy). Dozwolone źródła białka: - mięsa, ryby, ptactwo (te gatunki tłustsze lepsze), jajka. Dozwolone źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek - masło - :D - olej kokosowy, - smalec... hm.. do czego [...]
[...] Xpress, Hemo- NO i Jumbo Power. - Maksymalny wzrost masy i siły. Jumbo Professional to najnowszej generacji odżywka węglowodanowo-białkowa. Połączenie najwyższej jakości źródła białka oraz mieszanki węglowodanów złożonych, gwarantującej minimalne odkładanie się tkanki tłuszczowej przy maksymalnym wzroście mięśni. Wyjątkowo gainer Jumbo [...]
[...] on jeszcze mniejszej ilości kalorii dziennie aby utrzymać stałą masę ciała. Należy przyłożyć uwagę do zmniejszonego spożycia tłuszczów i węglowodanów. Polecane są chude źródła białka takie jak ryby, indyk i białka jaj. Dobrym sposobem jest spożywanie 7 mniejszych posiłków dziennie, co pozwoli na lepsze spalanie kalorii. Należy stosować [...]
[...] Węglowodany powinny pochodzić z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone [...]
1. O MNIE Hej. Jestem Natalia, na forum udzielam się pod nickiem natalijka. Spotkał mnie zaszczyt wzięcia udziału w sponsorowanym teście odzywek marki ATLETA ŁÓDŹ. Wdzięczna i szczęśliwa dam z siebie wszystko , aby test przeprowadzić perfekcyjnie. Maksymalnie wykorzystam potencjał leżący w odzywkach jakie dostałam oraz w treningu i dopiętęj [...]
[...] Węglowodany powinny pochodzić z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone [...]
[...] wysokiej klasy mieszanką Izolatu Białka Serwatki z Koncentratem Białka Serwatkowego. Białko Serwatkowe ma jedną z najwyższych wartości biologicznych jakiegokolwiek źródła białka ze względu na jego doskonały zbiór węglowodanów, jego rozpuszczalność i przyswajalność. Wysoka wartość biologiczna oznacza, że może uzyskać więcej użytkowych [...]
Witam. w tym temacie będziemy wrzucać wszystkie warte uwagi przeczytania artykuły znajdujące się w dziale. Jeśli jakieś tematy waszym zdaniem są warte by tu się znalazły wysyłajcie je mejlem do mnie bądź innych moderatorów, jeśli będą godne by się tu znajdować, wrzucimy je. Zapraszam również do zbioru linków w dziale odchudzanie: [...]